Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 décembre 2011 4 29 /12 /décembre /2011 19:30

In het Laaste Nieuws 29 december 2011

 

 

6.000 handtekeningen tegen ontheiliging Sint-Katelijnekerk

De ontheiliging van de Sint-Katelijnekerk in het centrum van Brussel op 31 december blijft voor commotie zorgen. Met een petitie tegen de ontheiliging van de kerk hebben de Brusselse christenen al meer dan 6.000 handtekeningen verzameld. De stad Brussel speelt met de idee om er een overdekte markt met kwaliteitswinkels van te maken.
 
Eind oktober startte de christelijke beweging Vrienden van Sint-Katelijne een petitie, die al door zowat 6.135 mensen ondertekend werd. De initiatiefnemers wijzen er onder meer op dat de kerk een belangrijke rol vervult. Toch sluit de kerk vanaf zaterdag de deuren omdat de kosten voor renovatie en onderhoud te hoog zijn.
 
"De sluiting is een beslissing van de kerkfabriek", klinkt het bij Quentin Haxhe, de woordvoerder van schepen voor Toerisme Philippe Close (PS). Hij kijkt uit naar een herbestemming, want de stad Brussel is eigenaar van het gebouw. "De handelaars van het Sint-Katelijneplein en de Vismet zijn gewonnen voor de idee van een overdekte markt met kwaliteitszaken, zoals fruit- en groentewinkels of traiteurs." Het gewestelijk agentschap Atrium voert hierover een studie, waarvan de resultaten in de loop van 2012 verwacht worden. (belga/svm)

29/12/11 15u24
Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Les Amis de l'église Sainte Catherine à Bruxelles asbl
  • : Blog à l'initiative des "Amis de Sainte-Catherine" asbl, association de soutien et d'action pour la sauvegarde de l'Eglise Sainte-Catherine à Bruxelles Ville. L'association définit ses projets en dialogue avec les prêtres et communauté qui s'y rassemble.
  • Contact

Recherche